jak otworzyc wlasna firme gastronomiczna

jak otworzyc wlasna firme gastronomiczna

1776- Generał Jean-Chrzciciel de Gribeauval staje Inspektora Artylerii we Francji i zaczyna wprowadzać reformy w celu zmniejszenia różnorodności artylerii w użyciu i zastąpienie go bardziej znormalizowanego szeregu broni, które również wykorzystywane postać wymiennych części i produkcji.

1799 – Eli Whitney, wynalazca Gin bawełna, przyjmuje zamówienia do produkcji 10.000 muszkietów dla armii amerykańskiej na niski koszt 13,40 $ każda. Aby umożliwić mu to zrobić którą udoskonalił proces http://zaciszeurody.eu/zabiegi/przedluzanie-rzes-pabianice/ projektowania części wymienne między muszkietów, które umożliwiły proces być podzielony i znormalizowany.

jak otworzyc wlasna firme gastronomiczna

1894-1912-Frederick W Taylor publikuje serię artykułów na poprawę efektywności, a jego kluczowym pracy „Zasady naukowego zarządzania” są opublikowane w 1911with szczegółach jak wyeliminować wiele nieefektywnych praktyk istniejących w przemyśle w czasie i zdecydowanie opowiadając znormalizowanej pracy i podział pracy w celu poprawy efektywności. Łącznie to podejście później nazwano „Tayloryzm ‚

1905-1921 – Frank Lillian Gilbreth (rozsławione przez film „Fałszywa dwunastka” w 1950 roku oraz pośrednio powodem, dla nazwy tego artykułu) publikuje serię artykułów i książek na poprawie efektywności w czasie Badanie ruchu, zakończone w 1921 roku w swojej książce „Czas Badanie ruchu Jako podstawowe czynniki w planowaniu Kontrola’.

jak otworzyc wlasna firme gastronomiczna

1910 – Henry Ford wraz z Charles E Sorensen stworzenie kompleksowej strategii produkcji i przejść do Highland Park Roślin, Michigan, który był pierwszy na świecie zakład samochodowy stosowanej linii montażowej w 1914 roku tworzą pierwszą linię montażową poruszający skrócenie czasu produkcji poprzez dalsze 75%.

1924-1939 – opowiada Walter Shewhart statystycznej kontroli procesów, a później jego praca jest dostosowana przez William Edwards Deming w celu utworzenia „Plan-Do-Check-Act” cykl i stanowią podstawę Six Sigma choć wielu pojęć są przyjmowane Lean w podejściu do efektywności.

Wpis zawdzięczamy